Wasmachines

Firma de Ru heeft een ruim aanbod wasmachines. Wij kunnen u goed informeren over alle mogelijkheden.

De motor

Alle wasautomaten zijn voorzien van een motor, welke zorgt voor de centrifugekracht van de machine. Er zijn kortweg twee aandrijvingmechanismen te onderscheiden. De eerste is aandrijving van de motor d.m.v. koolborstels en de tweede is rechtstreekse aandrijving van de motor (koolborstelloze motor).

Waar voorheen alle wasmachinemotoren werden aangedreven door koolborstels en een snaar zien we tegenwoordig steeds meer koolborstelloze motoren. De voordelen van dit systeem is dat de motor een stuk stiller kan functioneren door de directe aandrijving en dat het aan minder slijtage onderhevig is. De naam die fabrikanten aan dit koolborstelloze systeem geven verschilt. AEG noemt dit bijvoorbeeld ‘Silent System Plus’, LG ‘Direct Drive’ en Miele ‘FU-motor’. Om het overzichtelijk en duidelijk te houden voor u als consument houden wij het algemeen en geven we dit verschil bij de wasmachines simpel aan als: ‘koolborstelmotor’ of ‘koolborstelloze motor’.

Wasresultaat

Bij wasmachines is natuurlijk het wasresultaat van belang. Dit wordt aangegeven door de letters A t/m G op het energielabel. Van deze zeven energieklassen staat A voor het beste wasresultaat en G voor het slechtste. Bijna alle wasmachines hebben tegenwoordig wasresultaat A. Wasmachines met het energielabel B worden ook nog wel verkocht, maar energielabel C tot en met G zult u niet of nauwelijks meer aantreffen.

Energielabel

Het energieverbruik wordt aangegeven met de cijfers A tot en met D (voorheen A tot en met G), waarbij elk plusje bij de letter A staat voor 10% zuiniger dan deze energieklasse A. Zo is energieklasse A+ 10% zuiniger dan energieklasse A, energieklasse A++ 20% zuiniger dan energieklasse A en A+++ 30% zuiniger dan energieklasse A. Wasdroogcombinaties meten nog weleens energieklasse B maar alle wasmachines hebben tegenwoordig een energielabel A of zuiniger. Vanaf 20 december 2011 is er een nieuw energielabel geïntroduceerd.

reparatie wasautomaat voorschoten miele bosch aeg wasmachine wasmachines powerwash firma de ru firma deru voorschoten reparatie wasmachine voorschoten wasmachine reparatie voorschoten reparatie voorschoten wasmachine monteur wasmachine voorschoten