Koelkasten

Firma de Ru levert een ruim aanbod koelkasten. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Werking

In een koelkast, of ijskast, kunnen bederfelijke producten enkele dagen koud bewaard worden. De koude temperatuur in een koelkast zorgt ervoor dat de activiteit van de bacteriën in de producten afneemt, zodat het langer duurt voordat producten bederven. Een koelkast is eigenlijk een verkeerde naam aangezien de koelkast niet koelt maar warmte afvoert. Het koelproces bestaat in wezen uit niets anders dan het opnemen van warmte in de koelkast en het afstaan van deze warmte aan de buitenlucht.

Modellen

Er zijn vele soorten en maten koelkasten. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. De grootte van het koelgedeelte, en eventuele vriesgedeelte, is afhankelijk van je huishouden en uiteraard je eigen wensen. Om een keuze uit de modellen te maken, is het handig te weten hoeveel inhoud een koelkast voor jou moet hebben. De inhoud van de koelkast wordt weergegeven in liters.

Energieverbruik

Alle koelkasten zijn voorzien van een energielabel. Elektrische apparaten worden ingedeeld volgens energieklassen A t/m G. Klasse A is het meest energiezuinig, klasse G verbruikt de meeste energie. Tegenwoordig zijn alle koelkasten zuiniger dan energieklasse B. Extra zuinige koelkasten kunnen een A+, A++ of zelfs een A+++ label hebben. Een koelkast met energieklasse A+ is ongeveer 20% zuiniger dan energieklasse A. Energieklasse A++ is 30 tot 40% zuiniger dan energieklasse A en A+++ is minimaal 50% zuiniger dan energieklasse A.

koelkast ijskast vrieskast elektrische apparaten klasse A klasse energieverbruik firma de ru firma deru voorschoten