Drogers 

Firma de Ru heeft een ruim aanbod drogers. Er zijn drie soorten droogautomaten te onderscheiden. Bij de eerste twee die hieronder genoemd worden zit het verschil in de wijze waarop het vocht wat uit het wasgoed komt wordt afgevoerd. De laatste drogersoort zijn eigenlijk een variant van één van de eerste twee genoemde.

Condensdroger

Bij dit type droger komt het water van het gewassen wasgoed uiteindelijk terecht in een reservoir in de wasdroger zelf. Dit reservoir dient regelmatig handmatig geleegd te worden. Soms is het mogelijk om een voorziening te treffen waardoor het water in een afvoerbuis in de buurt van de droger wordt geleid. Dan wordt het legen van het reservoir overbodig.

Luchtafvoerdroger

Vochtige lucht wordt bij een luchtafvoerdroger via een kanaal rechtstreeks naar buiten geleid. Dit kan bijvoorbeeld via een doorgang in de muur. Het is van belang dat een dergelijke contructie op een deugdelijke manier wordt aangelegd.

Warmtepompdroger

Een bijzondere variant van een condensdroger is een warmtepompdroger. De techniek achter het drogen van de was verschilt hierbij van die van een conventionele condensdroger. Het grote voordeel is dat deze techniek een stuk energiezuiniger is. Dit bespaart kosten en het is beter voor het milieu. Een warmtepompdroger is in aanschaf gemiddeld echter duurder dan conventionele condens- en luchtafvoerdrogers. Diverse fabrikanten, waaronder AEG, Bosch en Siemens, bieden dit type droger aan.

reparatie witgoed witgoed reparatie wasmachine repartie wasmachine droger wasautomaat vaatwasser condensdroger luchtafvoerdroger warmtepompdroger afwasautomaat voorschoten firma de ru firma deru