Ovens

Firma de Ru levert een ruim aanbod ovens.

In een oven kun je taarten en pizza’s in bakken, maar ook vlees, vis, groente en aardappelen kunnen zonder veel vet worden klaargemaakt. De oven is al heel lang een vertrouwd apparaat in de keuken. Vaak kan in een oven ook worden gegrild. Er is een belangrijk verschil tussen bakken en grillen. Bij het bakken van gerechten circuleert de lucht in de oven. Bij grillen kan ook lucht van buiten de oven rechtstreeks in de oven komen. Ovens kunnen op verschillende manieren worden verhit. Vroeger werden ovens gestookt met hout of houtskool, later met aardgas. Tegenwoordig zijn veel ovens elektrisch.

Conventioneel of multifunctioneel

We onderscheiden tegenwoordig twee hoofdgroepen ovens. De conventionele ovens werken net als de klassieke gasoven door verwarming van de boven- en onderwand. Voordeel van moderne conventionele ovens is dat de onder- en bovenverwarming vaak apart in te stellen zijn. Zo kun je, door alleen de onderverwarming aan te zetten, pizzabodems afbakken, of een vochtige quiche netjes garen. Multifunctionele ovens bevatten naast de conventionele wandverwarming (onder en bovenverwarming) nog andere manieren om gerechten in de oven te bereiden:

Uiteraard kunnen de bovenstaande functies op verschillen de manieren gecombineerd worden. De meer geavanceerde ovens beschikken over voorgeprogrammeerde recepten, waarbij de oven zelf de best passende instellingen voor een gerecht gebruikt. Uw kip, ovenschotel of quiche kan dan bijna niet meer mislukken.

oven ovens apparaat elektrisch conventionele ovens klassieke gasoven hete lucht hetelucht grill stoom firma de ru firma deru voorschoten