Soundbar

De soundbar is een goede oplossing om de over het algemeen matige geluidskwaliteit van de tv te verbeteren. De soundbar is door zijn vormgeving uitermate geschikt om direct onder de tv te plaatsen. De soundbar is eigenlijk een home cinema set geïntegreerd in één kast met daarbij in de meeste gevallen nog een losse subwoofer.

Gemak

Een belangrijk voordeel van de soundbar is dat bijna alles is geïntegreerd in één unit. Hierin zitten dus de luidsprekers, de versterker, de radio en de dvd- of blu-rayspeler. Er zijn ook soundbars op de markt die alleen bestaan uit een actieve speaker, al dan niet met radio. Hier kan dus eventueel nog andere apparatuur op worden aangesloten.
Naast de soundbar is ook vrijwel altijd een subwoofer aanwezig. Deze subwoofer zorgt voor de lage tonen. De subwoofer dient op de soundbar te worden aangesloten. Bij diverse modellen kan dit draadloos. Het grote voordeel van een draadloze subwoofer is dat deze overal in de kamer geplaatst kan worden zonder dat je rekening hoeft te houden met kabels. Wel heeft de subwoofer stroom nodig.

soundbar geluid bar speaker speaker voor tv tv speaker bosesoundbar samsung bar sonos bar geluidskwaliteit tv sound bar radio dvd blu-ray bluray subwoofer firma deru de ru voorschoten